Babaúszás

Babaúszás Ritával a Hertelendi Termálfürdőben

Bemutatkozás

Fáskert Rita, okleveles babaúszó oktató, úszóedző

Üdvözlöm a babaúszás világában, melyet teljes szívvel ajánlok minden kisbabás családnak. 2006 óta foglalkozom komolyabban az úszással. Először kisgyermek oktatással foglakoztam, majd úszóedzőként úszóversenyzők felkészítése is a munkám részévé vált. Az úszóiskolába érkező 4 éves kezdő gyermekek körében azt tapasztaltam, hogy bizony sokan közülük nagyon féltek a víztől. Nem mertek lebújni a víz alá, nehezen mozogtak a nyakig érő vízban, és ha lebegésről volt szó arról hallani sem akartak. Így hát el kezdett foglalkoztatni a korai fejlesztés a víz megszerettetése már baba korban. Így kerültem aztán a babaúszáshoz. 2011-ben végzetem bababúszó oktatóként és azóta folyamatosan tartom a foglalkozásaimat a Hertelendi Termálfürdőben. A komlói Tanuszodában a Hélix Úszóiskola vezetője vagyok, ahol  4 éves kortól 99 éves korig az óvodásoktól a az iskolás edzéseken kerseztűl felnőttekig mindenkit megtanítunk úszni.

Számomra mit jelent a babaúszás

Megpróbálom pár sorban leírni ezt a csodát , melyet a vízi foglalkozásaimon anya és apa babájával átélhet. Igazából ez egy fejlesztő foglalkozás, mely a babánk minden porcikájára pozitívan hat. Oldja a születés során átélt stresszt és nagy mértékben befolyásolja a gyermek későbbi tulajdonságjegyeit (bátor, magabiztos, kitartó, barátságos, nyitott, talpra esett stb.). Már három hónapos kortól fejleszti a babák koncentrációját, koordinációját, monotóni tűrését. Bizonyított, hogy azok a gyermekek, akik babaúszásra járnak, könnyebben illeszkednek be az óvodába, iskolába. Olyan finom ideg-izomkapcsolatokat fejleszt, hogy kézügyességük valamint testtudatuk az átlagosnál sokkal fejlettebb lesz nagyobb korukra. Így az iskolában nem lesz problémájuk az írás, olvasás, számolás tanulása során. Mindezek mellett olyan vízbiztonságot és fegyelmezettséget ad a babának, amivel a családi wellnessezések, vízparti nyaralások igazi felüdülést fognak jelenti az egész család számára. 2 éves korig a vízhezszokatatás az elsődleges cél a foglalkozásokon. Ezt követő korban már elkezdődik az úszásoktatást előkészítő gyakorlatok oktatás. Természetesen mindez énesek, játékos, mondókás formában. A foglalkozások során babád megismerkedik a víz alatti világgal is. Megtanulják a levegő visszatartásást és kifújását víz alatt, mely egy elengedhetetlen és életmentő tudással ajándékozza meg kisbabád. Önmentést tanulnak azzal, hogy mindenféle segítség nélkül megtanulnak a hátukon lebegni.

Foglalkozások időpontja
Péntek délelőtt: jelentkezni az oktató elérhetőségein keresztül (csoport és időbeosztás jelentkezés alapján)

1.óra:    8.00
2.óra:   8.45
3.óra:   9.30

Elérhetőség, információ 
Fáskerti Rita
tel.: 06-70-283-6960
e-mail: rita.faskerti@gmail.com

További tudnivalók

A vízi foglakozások során

- nő a merülési készség - egyre többet egyre hosszabban vannak víz alatt - nő az „edzettségük” is hiszen a… Tovább

Mit is kell tudni a babaúszásról?

Kilenc hónap vízben töltött idő után, nem meglepő hogy a manócska milyen nyugodtan lebeg a fürdő kádjában, élvezi, sőt nyugtatja… Tovább